Moskva: Protiv DAEŠ-a samo zajedničkim snagama

© Sputnik / Valeriй Šustov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo spoljnih poslova Rusije
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je izrazila saučešće rođacima i prijateljima poginulih u terorističkim napadima u Bagdadu i prilikom eksplozije u Istanbulu. Ono što se dogodilo potvrđuje neophodnost hitnog ujedinjavanja napora svetske zajednice u borbi protiv terorizma, saopštilo je u utorak Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

„U vezi sa serijom terorističkih napada u Bagdadu 11. januara i eksplozijom u Istanbulu 12. januara izražavamo duboko saučešće rođacima i prijateljima poginulih. Želimo da se svi koji su povređeni što pre oporave. Ovi cinični zločini, za koje nema opravdanja, ponovo su pokazali neljudskost i surovost međunarodnog terorizma. Utoliko pre što su žrtve njihovih gnusnih akcija civili, uključujući strance“, piše u saopštenju ruskog ministarstva.

Teroristički napad u Istanbulu 12.01.2016 - Sputnik Srbija
Osam državljana Nemačke poginulo u Istanbulu

Juče je u prestonici Iraka i njenoj okolini došlo do serije terorističkih napada u kojima je poginulo više od 50 ljudi, a više od 90 je ranjeno.

U utorak je eksplozija odjeknula u centru Istanbula u momentu kada je tamo bila grupa turista. Prema podacima vlasti, poginulo je deset ljudi, a 15 je ranjeno, većina žrtava su nemački turisti. 

„Ono što se dogodilo ponovo potvrđuje istinsku neophodnost neodložnog ujedinjavanja napora svetske zajednice u formiranju jedinstvenog fronta u borbi protiv terorizma, zasnovanog na strogom poštovanju principa međunarodnog prava, koji isključuje bilo kakvu primenu dvostrukih standarda i pristupa“, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala