00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
ORBITA KULTURE
16:00
120 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
I pradeda Viktora Troickog zadužio Srbiju
06:55
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Aleksandar Prvi Karađorđević“
16:00
30 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Sečenje pice — viša matematika (foto)

© Flickr / wEnDyPica
Pica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Matematičari sa Liverpulskog univerziteta predložili su nov način sečenja pice kako bi zadovoljilo ujedno i one koji vole da jedu koricu i one koji vole samo „sredinu“.

Jedan način predviđa sečenje pice slično klasičnom, sem što umesto pravih linija treba iseći krive (kao što je to prikazano na slici) koje se takođe seku u centru. Zatim je potrebno napraviti dodatnih šest ravnih rezova kako bi se dobilo 12 jednakih parčića, od kojih je šest sa koricom, a šest bez.

© Foto : newscientist.comPrecizno sečenje pice
Precizno sečenje pice - Sputnik Srbija
Precizno sečenje pice

Matematičari Džon Hedli i Stiven Vorsli su smislili način kako picu da podele na 20, 28 i 36 delova, iako će malo ko taj način sečenja primeniti.

© Foto : newscientist.comPrecizno sečenje pice
Precizno sečenje pice - Sputnik Srbija
Precizno sečenje pice

Specijalisti sa engleskog univerziteta su predložili još neke interesantne načine za sečenje pice dodavanjem dodatnih uglova, pritom pazeći da svako parče ostane jednake površine.

© Foto : newscientist.comPrecizno sečenje pice
Precizno sečenje pice - Sputnik Srbija
Precizno sečenje pice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala