Iran uplatio avans Rusiji za isporuku S-300

© RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaPrvobitna odluka o prekidu ispunjavanja ugovora o isporuci „S-300“ Iranu bila je doneta radi podrške udruženim naporima „šestorke“ međunarodnih posrednika u pregovorima o Iranskom nuklearnom programu.
Prvobitna odluka o prekidu ispunjavanja ugovora o isporuci „S-300“ Iranu bila je doneta radi podrške udruženim naporima „šestorke“ međunarodnih posrednika u pregovorima o Iranskom nuklearnom programu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iran je uplatio avans na račun Rusije za kupovinu protivvazdušnih sistema S-300, čime su se stekli svi uslovi za njihovu isporuku, izjavio je zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin.
Protiv-avionski odbrambeni raketni sisetm S-300VM - Sputnik Srbija
Iran potvrdio da će povući tužbu protiv Rusije za S-300

„Uslovi isporuke sistema S-300 su precizirani ugovorom koji je potpisan prošle godine. S obzirom da su pare legle, isporuka može da počne“, rekao je Rogozin.

Istovremeno, Iran je povukao tužbu protiv Rusije koja je prethodno podignuta na Arbitražnom sudu u Ženevi.

Iran i Rusija potpisali su 2007. godine ugovor o isporuci S-300 u vrednosti oko 900 miliona dolara. Međutim, nakon uvođenja sankciji Iranu, bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev obustavio je proces isporuke zbog čega se Teheran obratio Arbitražnom sudu u Ženevi, tražeći kompenzaciju u iznosu od 4,2 milijarde dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala