Rogozin: Putinov nalog o Srbiji ispuniću u najkraćem roku

© Tanjug / Zoran ŽestićRazgovor predsednika Srbije Tomislava Nikolića i zamenika premijera Ruske federacije Dmitrij Rogozina
Razgovor predsednika Srbije Tomislava Nikolića i zamenika premijera Ruske federacije Dmitrij Rogozina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin rekao je u razgovoru sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem da će u najkraćem mogućem roku ispuniti nalog predsednika RF Vladimira Putina da detaljno ispita i predloži šta je Srbiji potrebno.

Nikolić istakao je u razgovoru sa Rogozinom istakao da Srbija neće tražiti ustupke od Rusije, iako sa pravom može mnogo toga od nje da očekuje, kao što takođe neće ratovati sa Hrvatskom ili NATO-om.

Dmitrij Rogozin i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Rogozin poklonio Vučiću S-300

Predsednik Srbije je izrazio čuđenje povodom Hrvatskih pregovora sa Norveškom o nabavci raketnog sistema NASAMS za potrebe svojih oružanih snaga, s obzirom na to da neće biti oružanog sukoba u regionu.

„Mi sigurno nećemo ratovati protiv Hrvatske, a pogotovo bi bio besmislen rat Srbije protiv NATO-a. Srbija neće uložiti ogroman novac na rakete kojima bismo gađali Hrvatsku“, rekao je predsednik i dodao da je Srbija zahvalna Rusiji što brine o njenoj bezbednosti.

Predsednik Srbije je, kako je saopšteno sa Andrićevog venca, u razgovoru sa Rogozinom istakao da su izvanredna politička i ekonomska saradnja doprinele unapređenju vojno-tehničke.

Osvrnuvši se na situaciju na Kosovu i Metohiji i evrointegracije, predsednik Nikolić je rekao da je Srbija posvećena dijalogu, ali da Priština sa jedne strane razgovara, a sa druge radi na sprovođenju nezavisnosti.

Sastanak premijera Aleksandar Vučići zamenika premijera Ruske federacije Dmitrija Rogozina - Sputnik Srbija
Vučić: Srbija nikome neće biti laka meta

Prištinsko rukovodstvo intenzivno radi na promociji nezavisnosti i koristi pri tome različite metode, naveo je Nikolić.

Neke od njih su, dodao je, nemiri na unutrašnjem planu, a ulazak u međunarodne organizacije na spoljnom.

„Reč je veoma lukavoj igri, na koju moramo biti spremni. To podrazumeva unapred pripremljen plan i postupanje po tom planu. Ja se zalažem takođe da prvo vidimo šta nas to očekuje u Poglavlju 35 i kako će izgledati ’obavezujući‘ sporazum sa Prištinom“, rekao je Nikolić.

„Bolje da se odmah zna na čemu smo, nego da se godinama otvaraju poglavlja, da bi na kraju sačekalo nešto što ne možemo da prihvatimo“, konstatovao je predsednik Nikolić.

On je preneo poruku predsednika Rusije da visoko ceni rezultat posete predsednika Nikolića Rusiji, konstatujući da su odnosi iskreni i bratski.

„Mi moramo učiniti dodatni napor da se značajno unaprede vojno tehnički i ekonomski odnosi“, rekao je potpredsednik ruske vlade. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala