Migranti seksualno uznemiravaju švedske devojčice

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDMigranti u Švedskoj
Migranti u Švedskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Drugu godinu zaredom grupe mladih izbeglica seksualno uznemiravaju devojke tokom najvećeg omladinskog festivala u Evropi „We are Sthlm“, ali švedska policija i dalje prećutkuje ove slučajeve. Sada je ova tema ponovo dobila na aktuelnosti zbog incidenata u Kelnu.

Prema izveštajima švedske policije, poslednji festival je održan bez incidenata. Ali novinarsko istraživanje koje je sproveo švedski list „Dagens njuheter“ pokazalo je da je policija „ignorisala“ veliki broj izjava koje su dali roditelji devojaka.

Antiislamski protest u Kelnu. - Sputnik Srbija
Rastu tenzije u Kelnu

Kako navodi „Dagens njuheter“, radi se o izjavama povodom seksualnog uznemiravanja devojaka i čak i devojčica, koje su posetile festival.

„Mladići su pipkali devojčice uzrasta 11-12 godina“, stoji u jednom od izveštaja, ali u konačnom izveštaju piše „Zabeležen je relativno mali broj incidenata“. I to je sve. Međutim, nigde se ne pominje činjenica da se ove godine policiji obratio za pomoć rekordan broj posetilaca festivala.

„Nikad ne bih dozvolio svojoj kćerki da poseti ovaj događaj“, rekao je za „Dagens njuheter“ jedan od policajaca koji je obezbeđivao ovaj festival.

Čime se objašnjava ponašanje švedske policije?

Kako se ispostavilo, svi „zavodnici“ su „mladi ljudi stranog porekla koji su došli u Švedsku bez roditelja“, odnosno mladi migranti.

„To je veoma osetljivo pitanje“, kaže za „Dagens njuheter“ predstavnik prestoničke policije Peter Agren.

O nekim stvarima, kako kaže, ne sme da govori otvoreno, jer to bi išlo u korist desničarima iz stranke „Švedske demokrate“.

„Zato je istraga zatvorena za javnost“, ističe on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala