Stefanović: Spreman sam da snosim posledice

© Tanjug / OKSANA TOSKICMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se odazvao pozivu nadležnih državnih organa u vezi sa krivičnom prijavom o navodnom nezakonitom praćenju novinarke i da je spreman da snosi sve posledice ukoliko se utvrdi da je učinio nešto protiv zakona.

„Ako se utvrdi da sam učinio nešto mimo zakona spreman sam da snosim sve posledice, ali isto tako očekujem da će te posledice snositi i oni koji su me lažno prijavili ukoliko se utvrdi da su krivične prijave bile lažne i netačne“, naveo je Stefanović, a prenosi MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Stefanović: Nema pretnji od terorizma u Srbiji

Navodeći da se „sve odvija baš onako kao što je pre nekoliko dana rekao i da to pokazuje da je u potpunosti bio u pravu“, Stefanović je kazao da se u međuvremenu odazvao pozivu nadležnih organa, dao izjavu i da očekuje da će se nadležno tužilaštvo oglasiti i saopštiti rezultate.

Istakao je i da tu istragu ne vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, već drugi državni organi, u saradnji sa tužilaštvom.

Protiv Stefanovića i sekretarke Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović 30. decembra 2015. godine podneta je krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog navodne „zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem“.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović najavio je ranije danas da će podneti krivičnu prijavu protiv Stefanovića u vezi sa navodnim praćenjem jedne novinarke.

Stefanović je inače 8. januara izjavio da stabilnost koju Vlada uspeva da sprovede u Srbiji ne odgovara svima i da postoje informacije da će određeni ljudi lažnim prijavama pokušati da kažu da su neki novinari u Srbiji praćeni iako, kako kaže, za to nema dokaza.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala