Američko–islamski savet traži izvinjenje Trampa (video)

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaKandidat za predsednika SAD Donald Tramp
Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savet za američko–islamske odnose zatražio je izvinjenje od Donalda Trampa nakon što je muslimanka Rouz Hamid isterana sa njegovog predizbornog skupa zbog protestnog gesta.

Direktor Saveta Nihad Avad je takođe pozvao Trampa da se sastane sa liderima američkih muslimana kako bi pomogao da se suzbiju antimuslimanska osećanja koja su izazvana njegovom retorikom, kao i retorikom drugih republikanskih predsedničkih kandidata, prenosi AP.

Hamidova (56) je ustala na noge u trenutku kada je Tramp tokom predizbornog skupa izjavio da su sirijske izbeglice koje beže od rata u svojoj zemlji povezane sa terorističkom organizacijom DAEŠ, prenose američki mediji.

Republički predsednički kandidat u SAD, biznismen Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp optužio Obamu i Klintonovu za stvaranje DAEŠ-a

Simpatizeri Trampa, koji su bili oko Hamidove, nakon što je ustala podigli su transparente sa njegovim imenom i glasno mu klicali.

Jedna osoba je Hamidovoj rekla: „Ti imaš bombu“.

Hamidova je u telefonskoj izjavi za Si–En–En, nakon što je isterana iz sale, rekla da joj je bilo jako neprijatno i da je bilo zastrašujuće.

Policajac koji je Hamidovu izveo van sale je izjavio da mu je pre početka predizbornog skupa rečeno da svako ko bude pravio bilo kakvu smetnju treba da bude izbačen.

Donald Tramp je ranije pozivao na zabranu ulaska muslimanima u SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala