Tvitovi uskoro do 10.000 karaktera

© Foto : PixabayTehnologija
Tehnologija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Otkako je 2006. godine Tviter počeo sa radom, ta društvena mreža ograničavala je unos karaktera na maksimalnih 140, ali to bi uskoro moglo da se promeni na 10.000 karaktera, sudeći po najavama direktora i suosnivača kompanije Džeka Dorsija.

Dorsi je na svoj tviter nalog okačio snimak ekrana u kojem je poručio da će ta kompanija nastaviti da Tviter čini brzim i javnim načinom komunikacije, ali da se neće stideti da tu komunikaciju osnaži novim mogućnostima.

To je učinio samo nekoliko sati nakon što je sajt za nove tehnologije „Re/Code“ objavio da će Tviter povećati ograničenje karaktera sa 140 na 10.000.

Špijuniranje preko kompjutera - Sputnik Srbija
Fejsbuk, Tviter, Instagram – Srbi voajeri

Iako nije direktno potvrdio tu vest, Dorsi je rekao da je ograničenje na 140 karaktera po poruci „divno“, jer motiviše kreativnost i jasnoću i daje osećaj brzine, ali da je ta kompanija primetila da korisnici Tvitera često prave snimke dužih tekstova i da ih postavljaju na tu društvenu mrežu.

„Šta bi bilo kada bi taj tekst, zapravo bio pravi tekst? Tekst koji može da se pretražuje, koji može da se selektuje. To su dodatna mogućnost i moć“, smatra Dorsi, konstatujući da će većina tvitova ostati sažeta.

Kompanija Tviter zvanično nije želela ni da potvrdi ni da demantuje navode svog direktora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala