Životni standard Ukrajinaca nikad gori

© AP Photo / Markus SchreiberDemonstranti nose zastave Ukrajine i EU
Demonstranti nose zastave Ukrajine i EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Životni standard u Ukrajini u 2015. godini dostigao je najniži nivo od kada „Galup internešenel“ vrši istraživanja javnog mnjenja, saopštila je ta međunarodna kompanija. Prema podacima istraživanja, Ukrajinci sadašnji životni standard ocenjuju sa četiri od ukupno deset poena na skali.

„Imajući u vidu ekonomiju koja propada, dok se nastavlja borba ukrajinskih snaga i ustanika na jugoistoku zemlje, ne čudi da depresivna perspektiva života prožima gotovo svaki segment ukrajinskog društva. Aktuelne procene životnog standarda pale su među žiteljima svih starosnih grupa, nezavisno od stepena obrazovanja i pola. Izuzetak su bogati Ukrajinci čija su se očekivanja od budućnosti poboljšala za poslednjih godinu dana“, navedeno je u materijalu. 

Kijev, trg Majdan - Sputnik Srbija
Genijalni potez na Majdanu ostavio Ukrajinu ogrezlu u korupciji

Žitelji Ukrajine iskazali su nezadovoljstvo životnim standardom – procenat „zadovoljnih“ smanjen je sa 27 na 17, dok je broj Ukrajinaca koji ekonomsku situaciju u zemlji ocenjuju kao „siromaštvo“ povećan sa 62 odsto u 2014. godini na 79 odsto u 2015.

Na pitanje o kvalitetu života 36 odsto ispitanika je odgovorilo „mučimo se“, dok je odgovor „cvetamo“ dalo samo devet odsto učesnika istraživanja. 

„Niske ocene kvaliteta života mogući su simptomi nezadovoljstva usled političkih, socijalnih i ekonomskih problema koji i dalje traju, kao i opšteg nezadovoljstva žitelja zbog sukoba na jugoistoku Ukrajine. Niske ocene budućnosti zemlje među Ukrajincima, kako se očekuje, trajaće sve dok se ekonomska i politička situacija ne stabilizuju“, piše u materijalu.

Organizacija „Galup“ je osnovana 1935. godine i ima više od 40 predstavništava u 27 zemalja.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala