Marovićev sin pušten na slobodu

© Foto : Africa StudioSuđenje
Suđenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sin Svetozara Marovića, Budvanin Miloš Marović, danas je napustio Istražni zatvor u Spužu, gde se nalazio od 3. decembra zbog sumnji da je učestvovao u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta u mestu Prijevor iznad Jaza, saopštio je njegov advokat Zdravko Begović za portal RTCG.

Begović je kazao da je Marović pušten da se brani sa slobode, nakon 30 dana provedenih u zatvoru, zato što specijalni tužilac nije tražio produženje pritvora.

Svetozar Marović - Sputnik Srbija
Odbijena žalba, Marović ostaje u pritvoru

On je podsetio da je Marović potpisao sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom uoči novogodišnjih praznika.

„Osim toga, Tužilaštvo je imalo u vidu i loše zdravstveno stanje mog klijenta, i bili su svesni činjenice da mora obaviti određene hirurške intervencije, pa je na ovu odluku uticala i ta humana dimenzija“, dodao je Begović.

On je objasnio da sporazum o priznanju krivice ne znači oslobađanje Marovića, već da je to uvertira u presudu.

„Viši sud u Podgorici, kada počne sa radom, treba da potvrdi sporazum i donese rešenje i presudu na koju će Miloš Marović biti osuđen. Moj klijent će nakon toga pristupiti izdržavanju preostalog dela kazne. To je potpuno regularna procedura, a izlaskom iz pritvora Marović nije pomilovan već je pušten da se brani slobode“, precizirao je Begović.

Prema nezvaničnim informacijama, Tužilaštvo je prihvatilo Marovićevu ponudu da „grehe“ u „slučaju Prijevor“ plati tako što će provesti godinu u zatvoru i platiti 380.000 evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala