Moskva: Dodatne ekonomske mere protiv Turske

© Sputnik / Valeriй Šustov / Uđi u bazu fotografijaKremlj je ruski naziv za centralni deo ruskih srednjovekovnih utvrđenih gradova. Često se označava i najpoznatiji od svih — moskovski, podignut između 12. i 15. veka.
Kremlj  je ruski naziv za centralni deo ruskih srednjovekovnih utvrđenih gradova. Često se označava i najpoznatiji od svih — moskovski, podignut između 12. i 15. veka. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je ukaz o sprovođenju dodatnih ekonomskih mera protiv Turske počevši od 1. januara, saopšteno je iz kabineta premijera.

Ukazom se utvrđuje spisak zabranjenih vidova delatnosti za turske firme u Rusiji, dodaje se u saopštenju.

„Potpisanim ukazom utvrđen je spisak određenih vidova poslova (usluga), čije izvođenje je zabranjeno na teritoriji Rusije, od 1. januara 2016. godine, organizacijama koje se nalaze pod jurisdikcijom Turske, kao i organizacijama koje kontrolišu građani Turske Republike“, navodi se u saopštenju.

Pod zabranom su se našle turističke agencije, hoteli i organizacije koje vrše posredničke usluge za državne organe Turske.

Prema informacijama, na spisku su se našle građevinske istraživačke, analitičke, drvno–prerađivačke preduzeća, kao i firme koja se bave arhitekturom.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala