Stratfor: Rusija i Ukrajina će se u 2016. pomiriti

© AP Photo / AnonymousStratfor
Stratfor - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija i Ukrajina će se tokom 2016. godine pomiriti, raspad Evropske unije će se nastaviti, dok će se epicentar finansijske krize iz Grčke preseliti u Italiju, smatra osnivač i vlasnik Stratfora Džordž Fridman.

Prema Fridmanovim prognozama za narednu godinu, Rusija i Ukrajina će postići dogovor oko aktuelne krize, bio on formalan ili ne. Struktura dogovora nije precizirana iako je navedeno da će to staviti tačku na trenutne probleme.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Džon Keri na sastanku OEBS-a u Beogradu - Sputnik Srbija
Stratfor: Amerika menja strategiju zbog Rusije

Vašingtonu i njegovim saveznicima koji se graniče sa Rusijom takav splet okolnosti neće ići naruku, iako će u Evropi biti onih koji će sa velikom radošću dočekati „primirje“ Moskve i Kijeva, navodi se u izveštaju.

Nemačka je svakako ta, tvrdi Fridman, koja će oberučke dočekati kraj konfrontacije istočno od svojih granica, dok će ostale evropske zemlje biti zauzete drugim problemima i ostati manje-više ravnodušne.

Istovremeno, jedan od glavnih pretnji po raspad EU, navodi Stratfor, i dalje će biti migranti. 

„Članice EU će vremenom postajati sve autonomnije, dok će institucija ujedinjene Evrope postajati sve slabija“, navodi se u izveštaju i dodaje da će epicentar nove finansijske krize preći na Italiju, budući da se ta zemlja trenutno bori sa najvećom stopom nezaposlenosti, kao i sa rastom spoljnih dugova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala