De Niro: Osećam se kao Srbin

© AFP 2023 / MARK RALSTONRobert De Niro sa ćerkom Drinom
Robert De Niro sa ćerkom Drinom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glumac Robert de Niro je istakao da je više puta govorio da se i lično oseća kao Srbin, i da je najveća nepravda učinjena Srbima od strane Evrope, ali i celog sveta, kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja.
Robert Deniro - Sputnik Srbija
I Robert de Niro razmišlja o ruskom državljanstvu

Robert de Niro je u razgovoru za britanske medije izjavio da je Srbija jedna od najmanjih država u Evropi, ali sa najvećim mukama.

De Niro je rekao da je najveća nepravda učinjena Srbima od strane Evrope, ali i celog sveta, kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja.

Glumac je istakao da je više puta govorio da se i lično oseća kao Srbin, ali da mu nije jasno zbog čega postoje sukobi među Srbima, Hrvatima i Bošnjacima, kada je reč o gotovo istom narodu, koji je istorija razdvojila.

On je rekao da voli da dođe u Srbiju i da mu se sviđa Beograd, u kom je boravio dosta davno.

De Niro je rekao da bi želeo bi da snima istorijski film u Srbiji o Srbiji. Naročito su mu inspirativne srpske istorijske ličnosti, poput Draže Mihailovića, koji je bio prvi gerilski borac protiv fašizma i Slobodana Miloševića koji je, po njemu, tragična ličnost šekspirovskog kalibra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala