Finska zabranila prelazak granice sa Rusijom biciklom

© AP Photo / Alvaro BarrientosBiciklista pored mora
Biciklista pored mora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Finska granična policija zabranila je prelaženje granice sa Rusijom na biciklu, pa je sada prelazak dozvoljen samo automobilom, objavili su lokalni mediji pozivajući se na graničnu policiju Laponije.
Prasići - Sputnik Srbija
Finska: Izbeglice u centrima za odgoj svinja

Ta mera je uvedena zbog toga što je sve više izbeglica ulazilo u Finsku iz Rusije na biciklima, a biće primenjivana samo na dva granična prelaza na severu Finske.

U saopštenju pogranične policije se navodi da je mera uvedena zato što „vožnja bicikla zimi predstavlja opasnost po same bicikliste, kao i druge učesnike u saobraćaju“.

Od srede do petka nijedan tražilac azila nije stigao na finske granične prelaze, dok je juče stigao jedan automobil sa šest putnika. Njih pet je zatražilo azil, dok šesti, državljanin Rusije, nije to uradio, ali je osumnjičen za organizovanje ilegalnog prevoza izbeglica preko granice.

Prema podacima finskog Ministarstva unutrašnjih poslova, od početka godine je u tu zemlju stiglo više od 32.000 migranata, uglavnom iz Iraka. Većina ih je u Finsku ušla iz Švedske, ali je njih 600 ušlo iz Rusije, preko dva granična prelaza na severu Finske, od kojih neki na biciklima, koristeći rupu u zakonu koji zabranjuje prelazak granice pešice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala