Erdogan: Ima država koje ne žele napetost između Turske i Rusije

© AP Photo / Yasin Bulbul, Presidential Press Service, PoolPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da se odnosi te zemlje s Rusijom i dalje razvijaju u raznim oblastima i izrazio je nadu da će biti nastavljeni susreti šefova diplomatije dveju država.

„Naši odnosi s Rusijom nisu u potpunosti razoreni. Ja stalno govorim da dve zemlje ne smeju da prekidaju svoje diplomatske odnose“, izjavio je turski lider u intervjuu televizijskom kanalu „El Arabija“ i naveo da „se odnosi s Rusijom nastavljaju u raznim oblastima, kao što su energetika, prehrambena proizvodnja, bilateralna trgovina“.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu - Sputnik Srbija
Čavušoglu: Moskva i Ankara će biti „kao u dobra stara vremena“

„Što se tiče naših odnosa s Rusijom, ne želimo da se oni kreću u negativnom pravcu. Želimo da se udaljimo od toga i da izgradimo odnose u okviru diplomatije“, rekao je Erdogan. 

Predsednik Turske je u intervjuu govorio o susretu šefova diplomatije dveju zemalja koji je održan početkom decembra tokom saveta ministara inostranih poslova zemalja OEBS-a u Beogradu.

„Ministar inostranih poslova Turske susreo se sa svojim ruskim kolegom. Šef turske diplomatije mi je preneo da je susret protekao pozitivno. Nadam se da će se susreti i savetovanja ministara inostranih poslova dveju zemalja, kao i šefova diplomatije drugih država, nastaviti. Postoje druge države koje ne žele da ova napetost traje. Postoje napori prijateljskih zemalja da se poboljšaju odnosi naše dve zemlje. Želimo da stičemo prijatelje, a ne neprijatelje“, rekao je Erdogan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala