U avionu A321 aktiviran plastični eksploziv

© Sputnik / Maxim Grigoryev / Uđi u bazu fotografijaMesto pada Erbasa A321
Mesto pada Erbasa A321 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristički napad na ruski avion A321 avio-kompanije „Kogalimavija“ bio je izveden uz pomoć eksplozivne naprave domaće izrade, napravljene na bazi plastičnog eksploziva Ce-4, piše „Komersant“, pozivajući se na izvor blizak istrazi.
Ostaci ruskog aviona erbasa A321 - Sputnik Srbija
FSB ustanovio strukturu koja bi mogla da bude umešana u pad A321

„Ruske specijalne službe ustanovile su da je bomba mogla biti napravljena na bazi plastičnog eksploziva Ce-4, koji je konstruisan u SAD, dok se sada proizvodi u mnogim zemljama“, objavio je list.

Navodi se da ova činjenica značajno proširuje spisak potencijalnih zločinaca umešanih u teroristički napad i može otežati potragu za njima.

Prema podacima izvora, eksplozivnu napravu je u avion uneo profesionalac koji je prošao specijalnu obuku. Pretpostavlja se da je on bio službenik aerodroma Šarm el Šeik.

Bomba, koja se nalazila u limenci osvežavajućeg napitka „Šveps“ od 0,33 litra, imala je 200-300 grama eksploziva i bila je postavljena pod jedno od sedišta na kraju salona aviona. Eksplozija je, prema preliminarnim podacima, probila konstrukciju aviona i dovela do rehermetizacije, što je izazvalo pad letelice.   

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala