Britanija po drugi put gađala pozicije DAEŠ-a

© Sputnik / Aleksej Kudenko / Uđi u bazu fotografijaTajfun
Tajfun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je da je Kraljevsko ratno vazduhoplovstvo drugi put nakon odluke Vlade o pridruživanju antiterorističkoj koaliciji izvelo udare na pozicije DAEŠ-a u Iraku.

U operaciji su učestvovala dva „tajfuna“ i dva „tornada“, pri čemu je jedna grupa izvodila raketne udare, dok je druga vršila špijunske operacije i vratila se na teritoriju Sirije. U napadu su prvi put učestvovale bespilotne letelice.

Avioni koji su poleteli sa vazdušne baze Arkotiri, koja se nalazi na grčkom ostrvu Krim, napali su šest ciljeva DAEŠ-a. Glavni zadatak vazdušnog udara bio je uništavanje naftne infrastrukture koja se nalazi na teritoriji koju kontroliše DAEŠ.

Ministar odbrane Velike Britanije Majkl Falon koji se nalazi u vazdušnoj bazi Akrotiri, saopštio je da su ciljevi pogođeni. Prema njegovim rečima, naredni ciljevi britanskih pilota biće komandni centri.

„Kampanja neće biti jednostavna niti kratka. Imamo posla sa neprijateljem novog tipa koji ne postavlja uslove, ne uzima taoce i ne vodi pregovore“, saopštio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala