Sirija: Vojska odbranila važnu bazu od napada terorista Nusra fronta

© Sputnik / Valeriy MelnikovVazduhoplovna baza Mardž el Sultan
Vazduhoplovna baza Mardž el Sultan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska i njeni saveznici odbili su napad militanata Nusra fronta na pozicije vladinih trupa u strateški važnoj vazduhoplovnoj bazi Mardž el Sultan u provinciji Damasku.

Sirijska vojska i Snage nacionalne odbrane osujetile su pokušaje terorista Nusra fronta da se infiltriraju u avio–bazu, rekao je izvor iz vojske iranskoj agenciji Fars, dodajući da je tom prilikom veliki broj napadača ubijen.

Sirijska vojska - Sputnik Srbija
Sirijska vojska napreduje u Homsu

„Vladine snage pružile se žestok otpor i tada je ubijeno i ranjeno mnogo militanata, a dosta njih se povuklo sa bojišta“, dodao je taj izvor.

Sirijska vojska je u subotu saopštila da su terorističke grupe pretrpele teške gubitke i da su se povukle iz više oblasti u strateškom regionu Mardž el Sultan koji se nalazi istočno od Damaska.

Vojska je 14. decembra povratila kontrolu nad aerodromom Mardž al Sultan koji se nalazi 18 kilometara od Damaska. Ofanziva u tom području je počela pre dve nedelje. Vazduhoplovna baza je bila pod kontrolom militanata više od dve godine.

U regionu Mardž el Sultan se nalazi jedna od najvažnijih vazdušnih baza u centralnoj Siriji. Nedavno su vladine snage preduzele maksimalne napore kako bi uspostavile bezbednost u regionu, navodi Fars.

Povratak kontrole nad tom bazom je još jedna od velikih pobeda vladinih snaga, nakon što su u novembru uspele da proteraju teroriste DAEŠ–a, takozvane Islamske države, iz vazduhoplovne baze u Alepu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala