Dačić: Tražiću sastanak s Vučićem o saradnji SPS-a i SNS-a

© Tanjug / ZORAN ZESTCPredsednik vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić
Predsednik vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SPS-a Ivica Dačić najavio je da će od premijera Aleksandar Vučića zatražiti hitan sastanak o budućoj saradnji SPS-a i SNS-a, a „u interesu Srbije i njene budućnosti”.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Šta to nudi Vulin, što nema Dačić?

„Za budućnost i stabilnost Srbije od ključne važnosti su odnosi i saradnja SPS-a i naših koalicionih partnera Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije sa SNS“, naveo je Dačić na sednici Predsedništva, a saopštilo ministarstvo.

On je naveo da je na sednici SPS-a jednoglasno zaključeno da je Vlada Srbije postigla izuzetne rezultate, naročito u oblasti finansijske konsolidacije i ekonomskih reformi, kao i na spoljnopolitičkom planu, što je rezultiralo poboljšanim međunarodnim položajem zemlje.

Dačić je kazao i da je zaustavljen ekonomski sunovrat zemlje i da su otvorena prva poglavlja u pregovorima o članstvu u EU.

„Produbljeno je naše prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, odbranjene su naše svetinje na Kosovu i Metohiji u Unesku, blokirano je kolektivno žigosanje srpskog naroda kao genocidnog u Savetu bezbednosti UN, Beograd je bio evropska i svetska diplomatska prestonica, uz istovremeno velike infrastrukturne projekte u zemlji“, rekao je Dačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala