Rusija i Francuska odlučno protiv DAEŠ-a

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Uđi u bazu fotografijaStrateški bombarder Tu-22M
Strateški bombarder Tu-22M - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministri odbrane Rusije i Francuske Sergej Šojgu i Žan-Iv le Drijan razgovarali su o koordinaciji napora u borbi protiv međunarodnog terorizma i potvrdili spremnost Moskve i Pariza da se zajednički suprotstave zajedničkom neprijatelju – DAEŠ-u (takozvanoj Islamskoj državi).
Žan-Iv Le Drian - Sputnik Srbija
Francuska će zamoliti Šojgua da pojača borbu protiv DAEŠ–a

Kako se navodi u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, Le Drijan je doputovao u Moskvu gde se susreo sa Šojguom, nakon što je krajem novembra postignut dogovor predsednika Rusije i Francuske o zajedničkoj borbi protiv terorizma.

Šojgu je tom prilikom istakao da je isključivo zajedničkim naporima svih zainteresovanih zemalja moguće uništiti sve pretnje od terorističkih napada od kojih strahuju građani Pariza, Moskve, Londona, ali i drugih evropskih gradova.

Rusko Ministarstvo navelo je i da je Šojgu obavestio francusku delegaciju o svim rezultatima vazdušne operacije ruske vojske u Siriji.

Šojgu i Le Drijan su takođe razgovarali i o situaciji u Libiji istakavši da obe zemlje imaju iste stavove po tom pitanju. Glavni problem, dodaje se, predstavlja porast aktivnosti DAEŠ-a na severu Afrike, saglasni su ministri.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala