Povezivanje situacije u Ukrajini sa sankcijama neosnovano

© SputnikPogled na MIP Rusije
Pogled na MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povezivanje sankcija Rusiji sa situacijom na jugoistoku Ukrajine je veštačko i neosnovano i pokazuje nedostatak logičnosti u odlučivanju Brisela, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
Zastava EU - Sputnik Srbija
EU zvanično produžila sankcije Rusiji

„Moramo da konstatujemo da umesto konstruktivne saradnje u suprotstavljanju aktuelnim svetskim problemima, kao što je borba sa međunarodnim terorizmom, Brisel se opredeljuje za kratkovidu igru sankcija“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Konflikt na jugoistoku Ukrajine nije započela Rusija, već trenutne ukrajinske vlasti koje su nastojale silom da uguše nesaglasnost Donbasa sa državnim prevratom koji se dogodio u februaru prošle godine.

Ministarstvo takođe navodi da u ponašanju Evropske unije nedostaje logičnosti jer Brisel pokušava da „kazni“ Rusiju zbog nečega što ne zavisi od nje i u šta nije umešana.

„Situacija će se promeniti ukoliko se EU potrudi da poradi na tome da Kijev zapravo započne implementaciju Minskog sporazuma, koji je odobren Savetom bezbednosti UN. Produžetak antiruskih sankcija u tom kontekstu predstavlja veoma licemeran potez. Verovanje da će Rusija tim merama promeniti svoje principijalne stavove je pogrešno, a EU na taj način ostaje rob pogrešnih procena“, govori se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala