Odbijena žalba, Marović ostaje u pritvoru

© AFP 2023 / LOUISA GOULIAMAKI Svetozar Marović
Svetozar Marović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Krivično veće Višeg suda Crne Gore odbilo je danas žalbu na odluku o pritvoru predsednika Političkog saveta DPS-a Svetozara Marovića.

Marovićev advokat Zdravko Begović je za portal Radio-televizije Crne Gore rekao da je žalba odbijena s obrazloženjem da su osnovani svi razlozi za pritvor.

„Krivično veće Višeg suda je smatralo da je nužno saslušati određeni broj svedoka i da bi postojala eventualna opasnost od uticaja na te svedoke, ukoliko bi se Marović branio sa slobode“, naveo je Begović.

Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Đukanović: Ne plašim se Marovićeve sudbine

Prema njegovim rečima, Krivično veće je ostalo pri stavu istražnog sudije da postoji i drugi pritvorski osnov koji se tiče teških posledica dela i okolnosti pod kojima je, navodno, izvršeno, budući da je nastupila znatna materijalna šteta za opštinu Budva.

Begović smatra da je vremenski period od kad je navodno krivično delo izvršeno pa do dana kad je Marović uhapšen, apstrahovalo taj pritvorski osnov.

„Niko ne može zanemariti pretpostavku nevinosti. Eventualno ukidanje pritvora ne bi nužno ometalo istragu. Međutim, oni su smatrali da je rešenje Višeg suda i sudije Bašovića osnovano“, rekao je Begović.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala