Putin: Turska nije Evropa

© Sputnik / Aleksey NikolskyiVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je jasno formulisala svoj stav o rešavanju sirijske krize, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, dodajući da će Rusija lako naći zajednički jezik sa svima jer ne maše repom i ne menja svoje stavove.
Predsednik Sirije Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Asad šaljivo o svojoj poziciji: Čas idi, čas ostani

Govoreći o rešavanju sirijske krize, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Moskvi nije teško da nađe zajednički jezik ni sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom ni sa SAD. „Mi ne mašemo repom i ne menjamo svoje stavove“, rekao je Putin.

„Što se tiče, da kažem, sirijske krize: lako nam je da sarađujemo i sa predsednikom Asadom i sa američkom stranom. O tome sam nedavno govorio i sa predsednikom Obamom i sa našim prijateljima iz Saudijske Arabije i iz drugih zemalja“, rekao je Putin u dokumentarnom filmu Vladimira Solovjova „Svetski poredak“, čiji će deo danas biti prikazan na televiziji „Rusija 1“.

Džon Keri - Sputnik Srbija
Keri: SAD žele jaku i moćnu Rusiju

„Zašto lako? Mi ne mašemo repom i ne menjamo stavove“, rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, Rusija je jasno formulisala svoj stav o sirijskoj krizi.

„Prvo smo pitali ljude da li se slažu ili ne. U principu, sa osnovnim parametrima rešavanja krize i svi su rekli — da. I tada smo formulisali svoju poziciju na tim komponentama koje su zajedničke i prihvatljive i nije nam potrebno da skačemo sa jedne strane na drugu, kao kao buve“, dodao je Putin.

Rusija je otvorena i spremna da sarađuje sa evropskim zemljama u ekonomiji, politici i borbi protiv terorizma.

„U odnosima između država vladaju  interesi. Interes evropskih zemalja je da se ujedine napori u ekonomiji, politici i borbi protiv terorizma. Da se ujedine napori sa Rusijom“, saopštio je Putin.

„Nećemo se duriti zbog ovih sankcija. Čekamo, čekamo sve“, dodao je Putin.

Odgovarajući na pitanje o neprijateljskom odnosu sa Turskom, koja je oborila ruski Su-24, Putin je ponovo izjavio da ne želi loše odnose sa turskim narodom.

„Kao prvo, Turska nije Evropa. Kao drugo, mi, kao što sam već govorio u poslanici, a sada želim da ponovim, turski narod smatramo prijateljskim narodom. A što se tiče sadašnjeg rukovodstva — ništa nije večno“, dodao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala