Bajden čestitao Đukanoviću

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaDžo Bajden
Džo Bajden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden poručio je premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću da je uveren da će Crna Gora predano raditi i uspešno završiti proces pristupanja NATO-u.

Bajden je u telefonskom razgovoru sa Đukanovićem rekao da je članstvo Crne Gore u NATO-u važan korak koji će obeležiti put ka stabilnosti Balkana, a poziv je jasna poruka da su vrata Alijanse otvorena.

Buksovci - Sputnik Srbija
Opet nadrealno postade realno — Crna Gora u NATO–u

Đukanović se zahvalio Administraciji i narodu SAD i potpredsedniku lično, na kontinuiranoj podršci i doprinosu donošenju odluke o pozivu Crnoj Gori za pristupanje u NATO.

On je istakao da je to „dobra odluka za našu zemlju, za region i Alijansu“, i da će se Crna Gora odgovorno odnositi prema obavezama koje je preuzela, naglašavajući rezultate i dalju posvećenost vladavini prava i jačanju javne podrške.

„Mi ćemo predano nastaviti rad na reformama kako bi uverili partnere da su doneli pravu odluku, i podstakli ih da u razumnom roku završe proces ratifikacije“, istakao je Đukanović.

Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija
Crna Gora uvodi pojačane sankcije Rusiji

Bajden je, čestitajući poziv, istakao da je to rezultat crnogorske posvećenosti reformama, i podsetio da je prilikom nedavnog boravka u Hrvatskoj poručio da je to proces koji će čvrsto usidriti celi Balkan u Alijansi i u EU, što je najbolji put da se postigne stabilnost, sigurnost i prosperitet, i promovišu demokratske vrednosti regiona.

Đukanović je pozvao Bajdena da prvom prilikom poseti Crnu Goru.

Bajden je zahvalio na pozivu i rekao da se raduje budućim susretima s Đukanovićem, ovde ili u Americi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala