Srbija podržava borbu protiv Boko harama

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik Srbije Tomislav Nikolić sa ambasadorom Nigerije Haroldom Augustusom Kokom
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa ambasadorom Nigerije Haroldom Augustusom Kokom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija želi da sarađuje sa svima i dobrodošli su svi oni koji u toj saradnji umeju da prepoznaju zajednički interes. To je naša politika i to je jedini pravi način da se obezbedi bolji standard života za naše građane, istakao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa odlazećim ambasadorom Nigerije Haroldom Augustusom Kokom.
Vojnici UN u Maliju - Sputnik Srbija
Mali: Napad na bazu UN, srpski vojnici na sigurnom

Nikolić je rekao da Srbija podržava borbu koju Nigerija vodi protiv terorista iz Boko harama, jer je to borba za očuvanje civilizovanog društva, saopštila je Služba predsednika Srbije za saradnju sa medijima.

Ambasador Koko je rekao da Nigerija ostaje čvrsto na poziciji nepriznavanja takozvane Republike Kosovo i da će i dalje podržavati Srbiju u očuvanju teritorijalnog integriteta.

Nigerijski ambasador je čestitao predsedniku Srbije na diplomatskim uspesima koje je naša zemlja postigla ove godine, posebno apostrofirajući neusvajanje britanske rezolucije o genocidu u Srebrenici u Savetu bezbednosti UN, kao i odbijanje predloga da takozvano Kosovo bude primljeno u Unesko.

Ambasador Koko je ocenio da su odnosi između naše dve zemlje trenutno na istorijski visokom nivou i izrazio nadu da će tako ostati i ubuduće.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala