Špijuniranje na internetu stvara pretnju suverenitetu država

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaRuski premijer Dmitrij Medvedev
Ruski premijer Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi i kriminalci su aktivni na internetu, koji je kao i pre, ranjiv za različite vrste napada, saopštio je ruski premijer Dmitrij Medvedev na međunarodnoj konferenciji za pitanja interneta koja se održava u Kini.
Kongres Sjedinjenih Američkih Država - Sputnik Srbija
Senat usvojio zakon, NSA nastavlja špijuniranje

„Internet aktivno, nažalost, zauzimaju krimininalci i teroristi, što su još jednom pokazali nedavni teroristički napadi u Francuskoj i druge kriminalne pojave“, rekla je Zaharova.

Osim toga, pojavili su se sistemi potpunog elektronskog praćenja. To stvara pretnju bezbednosti i suverenitetu države, stvara lančanu reakciju nepoverenja i pokreće trku u informacionom naoružanju“, naglasio je premijer.

Prema rečima Medvedeva, pitanje bezbednosti interneta zahteva najveću pažnju svetske zajednice. Pritom, on je naveo, regulisanje interneta ne treba da je u suprotnosti sa duhom slobode.

„Za nas je veoma važno da razmislite na koji način se mogu, s jedne strane usaglasiti dve slobode na osnovu kojih se od samog početka gradio internet, dok sa druge — potreba da se izrade univerzalna pravila ponašanja u toj sredini“, rekao je šef ruske Vlade.

Po njegovim rečima, internet treba da bude otvoren, ali ga treba regulisati.

„Smatramo da to treba uraditi pod okriljem vodećih međunarodnih institucija, uključujući UN, naslanjajući se na Međunarodni savez za elektronske komunikacije“, dodao je Medvedev.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala