Putinova novogodišnja čestitka Nikoliću

© Tanjug / Sava RadovanovićAleksandar Čepurin i Tomislav Nikolić
Aleksandar Čepurin i Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija je ostala privržena Rusiji, to je stav naroda, a mi političari postojimo zbog naroda a ne obratno, poručio je predsednik Tomislav Nikolić na sastanku sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Ko je donosio svetsku pravdu po svojim aršinima, ne obazirući se ni na međunarodno pravo, ni na odluke Ujedinjenih nacija? - Sputnik Srbija
Nikolić: Sa Rusijom niko ne sme da se igra

Nikolić je na sastanku izrazio zadovoljstvo što su Srbija i Rusija očuvale izvanredne odnose uprkos iskušenjima, navodi se u saopštenju Kancelarije za medije predsednika.

„Srbija ostala privržena Rusiji, to je stav naroda, a mi političari postojimo zbog naroda a ne obratno“, naglasio je predsednik Srbije.

Saradnja dve zemlje mora značajno da se unapredi u oblasti ekonomije, istakao je predsednik i dodao da bi Rusija da investira u proizvodnju u Srbiji i zajednički proizvod plasira na svom tržištu.

Komentarišući aktuelnu međunarodnu političku situaciju, predsednik je izrazio očekivanje će se EU vratiti saradnji sa Rusijom, jer je to u zajedničkom interesu.

„Rusija se opredelila za borbu protiv najvećeg svetskog zla — terorizma i da se uspostavi mir. Mogla je umesto toga da ulaže u bolji život svojih građana i da se bavi sobom. To su velika iskušenja, koja samo velika Rusija može da podnese”, konstatovao je predsednik Nikolić.

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin zahvalio se predsedniku na izvanrednoj saradnji u protekloj godini i preneo predsedniku Nikoliću novogodišnju i božićnu čestitku ruskog predsednika Vladimira Putina.

Predsednik Putin u čestitki, pored ostalog, izražava nadu da će se konstruktivni i sadržajni kontakti dva predsednika nastaviti.

Čepurin je konstatovao da je 2015 godina bila veoma teška i puna iskušenja.

„U narednu godinu ulazimo puni optimizma“, rekao je Čepurin i dodao da će ruska strana nastaviti da jača odnose sa Srbijom, posebno u oblasti ekonomije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala