Lavrov i Keri: DAEŠ pretnja svima

© Sputnik / Ramilj Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaSergej lavrov i Džon Keri
Sergej lavrov i Džon Keri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pregovori šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i državnog sekretara SAD Džona Kerija počeli su u Moskvi.
Generalni sekretar SAD Džon Keri Ministar inostranih poslova RF Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov i Keri: Kompletirati listu terorističkih grupa

Očekuje se da će centralna tema sastanka Lavrova i Kerija biti situacija u Siriji i perspektive objedinjavanja napora u borbi sa terorizmom. Na kraju razgovora šefove spoljnopolitičkih resora dve zemlje, kako se očekuje, primiće ruski predsednik Vladimir Putin.

„Rusija i Sjedinjene Američke Države se slažu da je DAEŠ pretnja svima, svakoj zemlji, i da tu nema pregovora“, rekao je Keri uoči sastanka. On je dodao i da je Rusija na pregovorima u Beču značajno doprinela u postizanju dogovora o nuklearnom naoružanju Irana.

Uoči posete Džona Kerija, ruska strana je ukazala da ima neka pitanja vezana za stavove Vašingtona na ovu temu.

„Prilikom određivanja oblasti za zajednički rad sa SAD mi se, kao i ranije, rukovodimo isključivo sopstvenim interesima, uključujući zadatak jačanja svoje i međunarodne bezbednosti. To se u punoj meri odnosi na sirijski problem za koji Vašington traži podršku američkim pristupima, koji nisu uvek u skladu sa međunarodnim pravom. Tokom sutrašnjih pregovora u Moskvi, nadamo se da ćemo dobiti od državnog sekretara potrebna objašnjenja", naveli su juče u MIP-u Rusije.      

U ruskom spoljnopolitičkom resoru su saopštili, između ostalog, da će tražiti od američke administracije da revidira svoju politiku podele terorista na „dobre” i „loše”.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala