HDZ se vraća na vlast preko Mosta?

© AFP 2023 / STRINGERIzbori, Hrvatska, HDZ
Izbori, Hrvatska, HDZ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko izjavio je danas, nakon konsultacija s predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, da Domoljubna koalicija, koju predvodi HDZ, ima dovoljno potpisa, a da će ih sa strankom Most imati i više nego što je potrebno za formiranje vlade.

On je dodao da će dogovori sa Mostom biti gotovi idućih dana.

Predizborna kampanja u Hrvatskoj - Sputnik Srbija
Hrvatska bez mandatara, vremena sve manje

Karamarko nije želeo da komentariše uvrede koje je HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji uputio predsednik SDP-a Zoran Milanović, rekavši da ne želi da komentariše stil „bivšeg premijera“.

Na novinarska pitanja o tome da li je odustao od mesta premijera, on je podsetio na jučerašnje zaključke Predsedništva HDZ-a, u kojima stoji da će se sa Mostom razgovarati i o mogućnosti nestranačkog mandatara.

„To može značiti da neću biti premijer, a može se dogoditi i da budem premijer. Može se dogoditi i da to bude neko treći ili četvrti“, naglasio je Karamarko.

Predsednik HDZ-a je takođe izrazio želju da se pregovori s Mostom završe „što pre, to bolje“.

Upitan da li je srećan što je „SDP ispao iz igre“, on je odgovorio da se tu radi o političkoj borbi i dodao da su SDP i premijer Milanović loše radili jer je Hrvatska u teškoj situaciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala