Putin: Prekinuti sve kanale finansiranja DAEŠ-a

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin otvara Međunarodni kulturni forum u Sankt Peterburg
Predsednik Rusije Vladimir Putin otvara Međunarodni kulturni forum u Sankt Peterburg - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija računa na to da će celokupna svetska zajednica udružiti snage kako bi prekinula sve kanale kojima se finansira DAEŠ (takozvana Islamska država), izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
Borci terorističke organizacije ID u Siriji - Sputnik Srbija
Teroristi DAEŠ-a preko Turske dopremali sarin u Siriju

„Naš stav o zaštiti kulturnog nasleđa je svima dobro poznat, pogotovu u konfliktnim zonama, gde se trenutno najbezobraznije kradu i uništavaju unikatni istorijski spomenici“, rekao je Putin otvarajući Međunarodni kulturni forum koji se održava u Sankt Peterburgu.

Prema njegovim rečima, Rusija poštuje ulogu Uneska u implementaciji rezolucije Saveta bezbednosti UN, koju je inicirala Moskva, a radi se o zabrani trgovine antikvitetima i drugim kulturnim dobrima.

„Mi smo svesni da se sredstva od tog zločinačkog biznisa, ali i od trgovine narkotika, koriste kako bi se podržavali ekstremisti. Računamo da će celokupna svetska zajednica ujediniti napore kako bi ti kanali finansiranja bili prekinuti“, zaključio je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala