Turski mediji: Rusija nas opkoljava

© Sputnik / Vitalij Ankov / Uđi u bazu fotografijaPodmornica
Podmornica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ubrzo nakon što je turski F-16 oborio ruski avion Su-24M, Rusija se nije ograničila samo na ekonomske sankcije, već je pojačala i svoje vojno prisustvo u regionima koji okružuju Tursku, piše „Hurijet dejli njuz“.
Ruska podmornica - Sputnik Srbija
Ruska „nevidljiva“ podmornica stigla do sirijske obale (video)

U Jermeniju su poslata 24 helikoptera — oni su raspoređeni u vojnoj bazi Erebuni, nedaleko od prestonice te zemlje. Od njih je sedam helikoptera Mi-24. Njihov broj bi do kraja godine mogao da se popne na 15. Što se tiče ostalih helikoptera, radi se o transportnim letelicama Mi-8.

Podmornica „Rostov na Donu“, ojačana krstarećim raketama „kalibar“, poslata je u Sredozemno more, gde Rusija ima bazu u Tartusu. Ranije su još dve podmornice i krstaraca „Moskva“ sa PVO sistemom, sličnim S-300, poslate u istočni deo Mediterana.

U vazdušnoj bazi Hmejmim u sirijskoj provinciji Latakija razmešteno je oko 55 borbenih aviona, uključujući Su-30, Su-24, Su-25 i Su-34, kao i helikopteri: sedam Mi-24 i pet Mi-8. PVO baze uključuju komplekse kao što je „pancir S1“, Buk-M2, S-200, S-4002 i „pečora 2M“. U bazi se nalazi i kompleks REB „krasuha“, kao i oko 15 tenkova i 30 oklopnih transportera.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala