EU odložila produžetak sankcija Rusiji

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i EU
Zastave Rusije i EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalni predstavnici zemalja EU odložili su razmatranje pitanja o produžetku ekonomskih sankcija protiv Rusije, saopštila je agencija Frans pres, pozivajući se na diplomatske izvore.
President Vladimir Putin's visit to Italy - Sputnik Srbija
Italija blokirala automatsko produženje sankcija Rusiji

Očekivalo se da će predstavnici zemalja EU na sastanku u sredu usvojiti bez diskusije produžetak za šest meseci antiruskih sankcija, uvedenih zbog konflikta u Ukrajini. Ipak, kako je agenciji saopštio diplomatski izvor u EU, „ta tačka je bila udaljena sa dnevnog reda“. Prema njegovim rečima, na sastanku koji će danas biti održan, stalni predstavnici zemalja EU će, kako se očekuje, razgovarati o drugim pitanjima.

„Sve to visi u vazduhu… Pitanje je gde odluka treba da bude doneta. Neki žele da se to desi na samitu lidera EU sledeće nedelje“, rekao je diplomatski izvor, dodavši da se za to zalaže Italija.

„To zavisi od Italijana, koji čekaju odluku Rencija. Možda će ovo pitanje ponovo biti pokrenuto danas-sutra, ili će preći na sastanak ministara inostranih poslova u ponedeljak“, saopštio je jedan od izvora agencije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala