Lavrov i Keri razgovarali o novoj rundi pregovora o Siriji

© Sputnik / Eduard Pesov / Uđi u bazu fotografijaRuski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, državni sekretar SAD Džon Keri
Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, državni sekretar SAD Džon Keri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem o mogućnosti da se organizuje nova runda sastanka međunarodne grupe za Siriju, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.
Stejt department - Sputnik Srbija
Stejt department: Nova runda pregovora o Siriji do kraja godine

U središtu telefonskog razgovora bio je sirijski konflikt i koraci koje je neophodno preduzeti kako bi se pronašlo političko rešenje, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Lavrov je u razgovoru ponovo ukazao na potrebu da se pred sastanak pripremi spisak svih terorističkih grupa protiv kojih je potrebno boriti se, kao i da se precizira ko bi trebalo da uđe u delegaciju patriotske opozicije, koja će učestvovati u pregovorima sa sirijskim vlastima, pod pokroviteljstvom UN.

Na taj način, rekao je Lavrov, stvorili bi se uslovi za početak političkog procesa za pronalazak rešenja sirijskog konflikta sa jedne stane, i efektivnije borbe sa radikalnim snagama sa druge strane.

Ruski ministar i američki državni sekretar saglasni su da nastavak saradnje o pronalasku rešenja za Siriju treba da se odvija kroz međunarodnu grupu za podršku Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala