Putin: Crnu kutiju Su-24 otvoriti pred međunarodnim stručnjacima

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Sergej Šojgu
Vladimir Putin i Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu da otvori crnu kutiju ruskog vojnog aviona koji je oborila turska avijacija, ali isključivo u prisustvu međunarodnih stručnjaka.
Podmornica - Sputnik Srbija
Rusija prvi put gađala DAEŠ s podmornice u Sredozemnom moru

„Što se tiče crne kutije, sada ćemo je pogledati. Jesu li je otvarali?“, pitao je Putin na sastanku s ministrom odbrane. 

„Molim vas da je još ne otvarate. Otvorite je samo zajedno s inostranim stručnjacima, sve treba pažljivo zabeležiti“, naložio je predsednik.

Dešifrovanje podataka crne kutije bombardera Su-24 pomoći će da se odredi tačna putanja njegovog kretanja, gde se nalazio u momentu kada je srušen, gde mu je tačno nanet „izdajnički udarac“, izjavio je Putin. 

„Koliko razumem, crna kutija će nam omogućiti da precizno sagledamo celu putanju kretanja Su-24 od trenutka njegovog poletanja do momenta kada je pao: brzina, visina, sva okretanja tokom leta“, rekao je Putin.

Ruski bombarder Su-24 - Sputnik Srbija
Rusija predala NATO-u dokaze o planiranom obaranju Su-24

Šojgu je ruskom predsedniku rekao da je ruska vojska aktivno radila na teritoriji na kojoj se nalaze borci koji su ubili ruskog pilota.

„Zahvaljujući tom radu ove teritorije su oslobodile snage za specijalne operacije i specijalci sirijske armije za potragu za pilotima. Sirijska vojska je istražujući ovu teritoriju pronašla mesto na koje je pao naš avion“, rekao je Šojgu. 

Prema rečima ministra, teroristi su energično bežali s ove teritorije. 

„Ništa nisu uspeli da skinu s aviona i pronađena je crna kutija koju smo doneli, i ovde želim da vam je pokažem“, rekao je Šojgu. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala