Svetska banka: Pomoć Ukrajini za gas dovedena u pitanje

© Wikipedia / DrJungeSvetska banka
Svetska banka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pomoć Ukrajini u vrednosti od 500 miliona dolara za gas dovodi se u pitanje zbog odlaganja usvajanja reformi poreskog sistema za 2016. godinu, izjavio je direktor Svetske banke zadužen za Ukrajinu, Belorusiju i Moldaviju Čimjao Fan.
Gas - Sputnik Srbija
Ukrajina ne vidi potrebu za kupovinom gasa od Rusije

Prema njegovim rečima, Svetska banka pripremila je pomoć u iznosu od 500 miliona dolara, kao garanciju ukrajinskom „Naftogasu“, kako bi se obezbedilo dovoljno „plavog energenta“ za zimsku sezonu, međutim ta pomoć se dovodi u pitanje zbog stalnog odlaganja usvajanja poreskih reformi u okviru budžeta za narednu godinu.

„Makroekonomska stabilnost je izuzetno važna za opstanak Ukrajine. Osim toga, važno je da se ukrajinska vlast ujedini kako bi se usvojile poreske reforme. Takođe, od značaja je da se postigne konsenzus oko budžeta za 2016. godinu, jer u suprotnom makroekonomska stabilnost se dovodi u pitanje“, rekao je Fan.

Prethodno je premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk izjavio da će Vlada 9. decembra usvojiti budžet za narednu godinu, u okviru kojeg se nalaze i reforme poreskog sistema.

Ministarstvo finansija Ukrajine planira da će Ukrajina naredne godine podići BDP za dva odsto, pri inflaciji od 12 procenata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala