Naseljavanje Krima Sibircima — potpuna glupost

© Sputnik / Mihail Markiv / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Petro Porošenko
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da ruske vlasti planiraju da Krim nasele Sibircima uperena je protiv stanovništva ruskog poluostrva kako bi se destabilizovala situacija, i to na nacionalnoj osnovi, izjavio je vicepremijer Krima Ruslan Balbek.

„Radi se o još jednoj u nizu gluposti. Takve izjave samo izazivaju podsmeh. Veoma je čudno što političari najvišeg ranga daju takve izjave ne razmišljajući o njihovim posledicama“, rekao je on.

Nestanak struje na Krimu - Sputnik Srbija
Porošenko najavio prekid energo-blokade Krima

Kada je reč o posledicama takvih izjava, objašnjava Balbek, njihov cilj je da se izazove destabilizacija situacije na Krimu i to korišćenjem pitanje nacionalnosti.

Balbek je podsetio i na nedavna spaljivanja džamija na Krimu, koja su podmetana kako bi se rasplamsale nacionalne tenzije.

„Kijevske vlasti su upotrebu provokacija podigle na nivo državne politike. Zapad koristi krimsko-tatarski faktor kao osnovni instrument pritiska na Rusiju. Sve to se koristi kako bi se taj deo stanovništva okrenuo protiv ostalih građana Krima. Međutim, to je nemoguće učiniti, jer svi shvataju da je u pitanju glupost“, rekao je Balbek.

Prethodno je Porošenko izjavio da ruski predsednik Vladimir Putin namerava da naseli Krim stanovnicima iz Sibira. On je istakao da je Krim za Putina velika vojna baza, i dodao da će sa svoje strane uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi putem međunarodnih mehanizama povratio Krim u sklop Ukrajine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala