Na letu za Beograd Jordanac pretio da će otvoriti vrata aviona

© Flickr / Canadian PacificBoing 747-400 avio-kompanije Lufthanza
Boing 747-400 avio-kompanije Lufthanza - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jordanski državljanin pokušao je da upadne u kokpit „Lufthanzinog“ aviona na letu Frankfurt–Beograd, ali su ga srećom savladali putnici, piše Blic. Avion je bezbedno sleteo, a Jordanca je preuzela policija, koja ga trenutno saslušava. Osumnjičeni će biti saslušan u Tužilaštvu, saznaje RTS.

Drama je započela na nebu iznad Austrije kada je Jordanac zapretio da će otvoriti vrata aviona.

Kako beogradski list Blic navodi, Jordanac je najpre lupao na vrata kokpita, uz reči: „Otvoriću vrata aviona!“.

Ipak, pribrani putnici uspeli su da savladaju Jordanca, pa je avion bezbedno sleteo u Beograd u 12.45.

Prema prvim informacijama, posada aviona nije prijavila kontroli leta vanrednu situaciju, već je avion neometano sleteo na beogradski aerodrom, kako je bilo planirano. 

Po sletanju, policija je ušla u avion i izvela problematičnog putnika iz aviona, kog je odmah potom prebacila u Policijsku upravu Beograda, gde je u toku njegovo saslušanje.

U avionu su se nalazili i članovi rukometnog kluba „Vojvodina“.

Predsednik Rukometnog kluba Vojvodina Milan Đukić rekao je za Radio–televiziju Vojvodine da je putnik koji je izazvao problem izgledao sumnjivo još prilikom ukrcavanja i da je negde na sredini leta pokušao da otvori vrata kabine, u čemu su ga sprečili kabinsko osoblje, pomoćni trener „Vojvodine“ Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcev.

Putnika su do kraja leta čuvali Mirković i Rastvorcev, a avion je bezbedno sleteo kada su i ostali putnici saznali za incident, nakon što im je to saopštila policija. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala