Obama i Kameron pozivaju sve zemlje u koaliciju protiv DAEŠ-a

© AP Photo / Anadolu Agency via AP, PoolAmerički predsednik Barak Obama i britanski premijer Dejvid Kameron na samitu G-20 u Antaliji, u Turskoj, 16. novembra, 2015.
Američki predsednik Barak Obama i britanski premijer Dejvid Kameron na samitu G-20 u Antaliji, u Turskoj, 16. novembra, 2015. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Barak Obama i premijer Velike Britanije Dejvid Kameron izjavili su da je svaka zemlja dobrodošla u koaliciju pod vođstvom SAD za borbu protiv terorističke organizacije DAEŠ (takozvana Islamska država), saopštila je Bela kuća.
Predsednik SAD Barak Obama - Sputnik Srbija
Obama se nada da će se Rusija priključiti koaliciji protiv DAEŠ-a

„Lideri su razgovarali o daljim koracima koje je moguće preduzeti da bi se oslabio ili uništio DAEŠ i ponovili su da pozivaju sve zemlje da se priključe postojećoj koaliciji, ako se njihovi politički i vojni zadaci u Siriji podudaraju sa zadacima koalicije“, piše u saopštenju.

Obama je pozdravio odluku Velike Britanije, koju je podržao parlament te zemlje, da krene u vazdušne napade na položaje DAEŠ-a u Siriji.

„On je zahvalio britanskim vazduhoplovnim snagama što su se priključile našim snagama i snagama drugih partnera u koaliciji koji nanose udare u Siriji, kao i u Iraku“, saopšteno je iz Bele kuće.

Kameron je Obami izjavio saučešće povodom pogibije ljudi u terorističkom napadu u gradu San Bernardino.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala