Kadirov: Ubijeni Čečen nije bio ruski špijun

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov, lider Čečenske Republike
Ramzan Kadirov, lider Čečenske Republike - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nema osnova da se smatra da je Čečen, kom su teroristi DAEŠ–a, takozvane Islamske države, odrubili glavu, bio saradnik Federalne službe bezbednosti, smatra predsednik Čečenije Ramzan Kadirov.
Ramzan Kadirov, lider Čečenske Republike - Sputnik Srbija
Kadirov obećao odmazdu za pogubljenog Čečena u Siriji

„Ubistvo Muhameda Hasijeva je propagandna kampanja ibliske bande i njihovih pokrovitelja iz zapadnih specijalnih službi. Ne postoje objektivni dokaze da se tvrdi da je on bio saradnik specijalnih službi. Najverovatnije su ga na prevaru uvukli u redove DAEŠ–a“, napisao je Kadirov na stranici na Instagramu.

Pored toga, šef Čečenije nije isključio povezanost CIA sa ubistvom Rusa.

„Informativni izvori koji su povezani sa DAEŠ–om više puta su navodili da zapadne specijalne službe sa rukovodstvom DAEŠ–a dele podatke o licima koji bi mogli da izvrše određene zadatke naših specijalnih službi, pravdajući se da je u pitanju curenje informacija. Možda im je Muhamed bio dobrodošao da ga označe kao ruskog špijuna“, rekao je Kadirov.

Ranije su televizije NBC i CNN saopštile da je DAEŠ objavio video na kojem je prikazano ubistvo čoveka u narandžastoj odeći koji je pred kamerama priznao da je špijun FSB Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala