FBI nema podatke o novim terorističkim pretnjama u SAD

© MICHAEL SOHNFBI
FBI - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki Federalni istražni biro (FBI) ne raspolaže podacima o novim pretnjama u SAD posle terorističkog napada u Kaliforniji, izjavio je u petak zamenik direktora odeljenja FBI u Los Anđelesu Dejvid Baudič.

„Ne znamo za bilo kakve druge pretnje u SAD u ovom trenutku“, rekao je predstavnik FBI na konferenciji za novinare. Baudič je pozvao novinare da „ne dozvole da se događaj pretvori u masovnu histeriju“ i obećao da će FBI preduzeti sve mere kako bi zaštitio građane.

Prema njegovim rečima, FBI ne isključuje mogućnost novih hapšenja povodom terorističkog napada u Kaliforniji. 

„U ovom trenutku niko nije uhapšen. Moguće je da će kasnije neko biti uhapšen, ne znamo“, rekao je Baudič.

Mesto zločina u San Bernardinu u Kaliforniji. - Sputnik Srbija
FBI: Napad u Kaliforniji teroristički čin

On je dodao da je FBI zabeležio telefonske kontakte napadača u Kaliforniji s „drugim osumnjičenim osobama“, ali nije precizirao o kome je reč.

Direktor FBI Džejms Komi rekao je novinarima da je moguće da su napadači u Kaliforniji bili povezani s teroristima, ali da američke vlasti nemaju podatke o tome da su oni pripadali nekoj terorističkoj organizaciji.

SAD nemaju dosijee o teroristima koji su izvršili napad u Kaliforniji, izjavio je Komi.

„U našim dosijeima nema ničega o ovo dvoje ubica. Bilo je izveštaja o tome da su ovo dvoje ubica, ili jedno od njih, bili u kontaktu s ljudima koji su bili pod istragom FBI. Pozivam da se ovo ne preuveličava. Nije bilo među ovo dvoje ubica i onima koji su bili pod našom istragom toliko značajnih kontakata da bi se oni našli pod našim nadzorom“, rekao je Komi. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala