Vučić: Građani ne treba da strahuju zbog „Turskog toka“

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Uđi u bazu fotografijaGas
Gas - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksadar Vučić izjavio je danas da je obustavljanje radova na izgradnji gasovoda „Turski tok“ očekivano posle obaranja ruskog aviona, ali da građani ne treba da strahuju, kao i da je potrebno iznaći nova rešenja kako bi se, kako je rekao, sačuvali i privreda i građani Srbije.

Odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, Vučić je podsetio da je Srbija „bila lojalna“ gasovodu „Južni tok“ i da se sada nada da će, zajedno sa partnerima iz Evropske unije i Ruske Federacije, naći rešenje kada je reč o snabdevanju gasom.

Gas - Sputnik Srbija
Obustavljena izgradnja „Turskog toka“

„Krećemo u izgradnju interkonektora prema Bugarskoj, ali i u Bugarsku mora gas odnekud da potekne. Izgradićemo skladište od milijardu kubnih metara gasa. Moramo i u Itebeju da napravimo isto toliko kako bismo pokrili dve godine srpskih potreba. Situacija za nas nije laka, ne našom krivicom, i uradićemo sve što možemo“, rekao je Vučić.

On je poručio građanima Srbije da ne treba da strahuju, ali da je potrebno nalaziti nova rešenja kako bi se sačuvali i privreda i građani Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala