Nemačka predlaže stvaranje zajedničke ekonomske zone sa Rusijom

© Flickr / glawsterZastave Rusije i Nemačke
Zastave Rusije i Nemačke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef nemačke diplomatije Frank–Valter Štajnmajer uputio je pismo evropskom komesaru za trgovinu Sesiliji Malmstrom u kojem poziva EU da potpiše novi ekonomski sporazum sa Rusijom i formira integrisanu ekonomsku zonu od Atlantika do Pacifika.
Arkadij Dvorkovič - Sputnik Srbija
Rusija neće ukidati embargo EU do suspenzije sankcija

U pismu šefa nemačke diplomatije se navode konkretni predlozi o investiranju u Rusiju i o saradnji u sferi energetike, objavio je juče list „Fajnenšel tajms“.

U članku piše da ovaj sporazum treba da spreči probleme koji nastaju između EU i Rusije nakon stupanja na snagu trgovinskog sporazuma između Evrope i Ukrajine 1. januara 2016. godine. Moskva je više puta naglašavala da je taj sporazum u suprotnosti sa interesima Rusije i pozvala da se ulože napori kako bi se izbegle negativne posledice.

Štajnmajer je saopštio da je nemačka kancelarka Angela Merkel odobrila njegovu inicijativu, ali pismo nije bilo zvanično upućeno državama–članicama EU. Šef nemačke diplomatije je naglasio da je taj projekat politička deklaracija i da nije pravno–obavezujući, piše „Fajnenšel tajms“.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala