Policija odustala od štrajka glađu

© Tanjug / ZORAN ZESTICSrpska policija
Srpska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policijski sindikat Srbije saopštio je danas, posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, da su ugovoreni načini da se poboljša status zaposlenih u policiji i da više nema razloga za štrajk glađu, koji je ranije najavljen.

Sindikat u saopštenju navodi da je dogovoreno da se tokom sledeće godine isplati jednokratna pomoć svim zaposlenima u MUP-u Srbije od oko 20.000 dinara, budući da povećanje veće od dva procenta zarada nije moguće zbog kreditnog aranžmana sa MMF-om.

Dnevnice za operativni sastav MUP-a Srbije biće povećane na oko 2.000 dinara, a predlozi Zakona o policiji i zakona koji reguliše izlazak Sektora za vanredne situacije iz MUP-a Srbije biće za sada povučeni, dok se ne završi javna rasprava i usaglase stavovi predlagača zakona sa stavovima PSS-a.

Takođe, kako navodi sindikat, osiguravajuća suma za poginule i ranjene policajce biće povećana.

Specijalne jedinice policije - Sputnik Srbija
Policija štrajkuje glađu kad se Vučić vrati iz Kine

„Zahvalni smo premijeru na razumevanju, a razlozi za najavljeni štrajk glađu su prestali“, rekao je predsednik

Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, koji se sa članovima Upravnog odbora PSS-a jutros sastao sa Vučićem.

Premijer je, kako se navodi, zahvalio predstavnicima PSS-a što su odložili štrajk glađu i nisu dozvolili da bude politizovan i iskorišćen za destabilizaciju zemlje.

Vučić je, navodi se, pokazao razumevanje za probleme u policiji i obećao pomoć.

Iz vlade je jutros saopšteno da je premijer obećao da će Vlada Srbije uložiti dodatne napore kako bi u toku sledeće godine bila obezbeđena sredstva za poboljšanje uslova rada i materijalnog stanja pripadnika MUP-a i modernizaciju opreme.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala