Keri i Lavrov u Beogradu o Siriji, Ukrajini i Su-24

© Sputnik / Eduard Pesov / Uđi u bazu fotografijaRuski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, državni sekretar SAD Džon Keri
Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, državni sekretar SAD Džon Keri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državni sekretar SAD Džon Keri planira da sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom u Beogradu razgovara o situaciji u Siriji i u Ukrajini, kao i o incidentu s oborenim ruskim bombarderom, izjavio je predstavnik Stejt departmenta Mark Toner.

„Verujem da će oni, naravno, razgovarati o Siriji, razgovaraće o narednim koracima u bečkom procesu. Verujem, takođe, da će razgovarati o obaranju ruskog aviona, državni sekretar je već postavljao to pitanje. Oni će, po svoj prilici, razgovarati i o situaciji u Ukrajini i neophodnosti da se do kraja realizuje Minski sporazum“, rekao je Toner. 

On je dodao da sastanak još nije do kraja usaglašen. „Ne znam da li je potvrđen ovaj susret, ali Keri se sprema da se susretne s Lavrovom“, rekao je Toner. 

Iz Stejt departmenta je ranije saopšteno da će Keri, na marginama ministarske konferencije OEBS-a koja se 3. i 4. decembra održava u Beogradu, Lavrovu preneti rezultate razgovora s državama Persijskog zaliva, kao i planove za rad sa sirijskom opozicijom.

Visoki predstavnik Stejt departmenta rekao je novinarima i da se SAD nadaju susretu ministara inostranih poslova Rusije i Turske, Sergeja Lavrova i Mevluta Čavušoglua.

„Želeli bismo da Rusi i Turci direktno jedni s drugima razgovaraju. Ima izvesnih očekivanja da će se ministri Lavrov i Čavušoglu sastati“, rekao je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala