Rusija pripremila spisak mera prema Turskoj

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaVicepremijer Rusija Igor Šuvalov
Vicepremijer Rusija Igor Šuvalov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nacrt rezolucije o merama ograničenja koje Rusija uvodi prema Turskoj spreman je za potpisivanje, izjavio je vicepremijer Rusije Igor Šuvalov.

„Čim dokument bude potpisan, biće predstavljen javnosti“, rekao je Šuvalov.

Meso - Sputnik Srbija
Rusija bez turskog mesa, ribe, mlečnih proizvoda i voća

On je precizirao da ekonomska ograničenja prema Turskoj neće obuhvatiti industrijski sektor, već će se odnositi na prehrambene proizvode.

„Restrikcija uvoza turskih proizvoda nije usmerena protiv ruskih građana, već kako bi turska ekonomija osetila posledice nepromišljene odluke Ankare. Upravo iz tog razloga se uvode ograničenja na uvoz onih proizvoda koji su najzastupljeniji u turskom izvozu“, rekao je Šuvalov.

Ministarstvo poljoprivrede je, kako je rekao, preduzelo sve kako se ne bi dozvolio deficit prehrambenih proizvoda zbog najavljenih restrikcija.

Vicepremijer je potvrdio da je Rusija zabranila sve čarter letove za Tursku, kao i prodaju turističkih paketa, dok se regularni avio-saobraćaj odvija pod specijalnom bezbednosnom kontrolom.

Šuvalov se osvrnuo i na građevinsku industriju rekavši da se restriktivne mere neće ticati poslova koji su ugovoreni do 31. decembra ove godine, kao i da turski građevinski radnici, koji su zaposleni u Moskvi, mogu nastaviti da rade.

„Za sve nove projekte turske građevinske kompanije moraće da dobiju specijalnu dozvolu“, pojasnio je on.

Kada je reč o uvođenju viznog režima, dodao je Šuvalov, to ne znači da građani Turske neće moći da putuju u Rusiju, već da će im za prelazak granice biti neophodna viza.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala