Davutoglu: Ubice kurdskog advokata biće pronađene

© Foto : AATurski premijer Ahmet Davutoglu
Turski premijer Ahmet Davutoglu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da će ubice šefa advokatskog udruženja u Dijarbakiru Tahira Elčija, poznatog po tome što se javno zalagao za Radničku partiju Kurdistana (PKK), biti pronađene.
Turkan Elči, supruga poznatog kurdskog advokata Tahira Elčija, koji je ubijen - Sputnik Srbija
Protest u Istanbulu zbog ubistva kurdskog advokata (video)

„Nećemo dozvoliti da prestupnici ostanu na slobodi“, rekao je Davutoglu, iako su pojedini spekulisali da bi vlast mogla da zaštiti počinioce.

Davutoglu je dao dva moguća scenarija – ili se radi pokušaju ubistva s predumišljajem, ili je advokat stradao u pucnjavi. 

„Ukoliko ustanovi da je tačna bilo koja verzija, javnost će svakako biti obaveštena. Trenutno se sprovodi istraga. Međutim, ukoliko neko pokuša da napravi haos zbog ovog događaja, nećemo ostati ravnodušni“, naglasio je turski premijer.

Šef advokatskog udruženja u Dijarbakiru Tahir Elči - Sputnik Srbija
U Turskoj ubijen poznati kurdski advokat, pristalica PKK

Ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala, sa druge strane, izjavio je da će se istragom baviti četiri veoma iskusna istražitelja, budući da se radi o pretnji nacionalnom jedinstvu i suverenitetu.

Prema dosadašnjim podacima istrage, Tahir Elči stradao je od jednog pogotka sa daleke razdaljine.

Elči je ranije bio poznat javnosti jer je otvoreno govorio da Radnička partija Kurdistana nije teroristička organizacija, zbog čega je bio i hapšen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala