Izrael: Ruski avion slučajno uleteo u naš vazdušni prostor

© Ministry of defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaRuski Tu-160 Su-30SM u akciji gađanja teritorije terorističke organizacije ID
Ruski Tu-160 Su-30SM u akciji gađanja teritorije terorističke organizacije ID - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Izraela saopštilo je da je ruski avion slučajno uleteo u vazdušni prostor te zemlje, kao i da se bez incidenta vratio na teritoriju Sirije.
Strateški bombarder Tu-22M - Sputnik Srbija
Izrael dopušta Rusiji letove u svoj vazdušni prostor

„Došlo je do male greške kada je pilot uleteo u naš vazdušni prostor na jednu milju od granice sa Sirijom. Odmah smo stupili u kontakt sa ruskim pilotom putem komunikacionog kanala koji smo formirali baš za ovakve situacije. Ruski pilot je odmah promenio kurs i vratio se u Siriju“, rekao je Jalon.

Komentara iz ruskog Ministarstva odbrane još uvek nije bilo.

Izraelski ministar odbrane je podsetio da je pre godinu dana izraelska vojska oborila jedan sirijski avion na istom mestu gde je sada proleteo ruski pilot.

„Budući da ruski avioni ne nameravaju da nanose vazdušne napade po našoj teritoriji, nema potrebe da ih obaramo. Kao što mi ne smetamo vojnoj operaciji ruske avijacije u Siriji — oni ne smetaju ni nama u sprovođenju sopstvenih interesa“, objasnio je Jalon.

Izraelski ministar je dodao da je upravo iz tog razloga formiran kanal komunikacije kako bi se nesporazumi izbegli.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala