Peskov: Turski biznis u Rusiji na najvišem nivou uzbune

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turske biznis asocijacije koje posluju u Rusiji podigle su se na najviši stepen uzbune nakon obaranja ruskog aviona Su-24 u Siriji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Pasoši - Sputnik Srbija
Rusija ukida bezvizni režim sa Turskom

„Dobijamo jako puno signala od predstavnika turskih biznis i civilnih organizacija koje posluju u Rusiji — svi su na najvišem nivou uzbune i niko ne može da razgonetne zašto je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan to uradio“, rekao je Peskov

On je ocenio da ovakva provokacija ni u kom slučaju ne može da bude u interesu NATO–a, Rusije, pa ni same Turske.

„Takvi potezi se ocenjuju kao najstrašnije provokacije, to je jasno od samog početka. One nisu ni u interesu NATO–a, ni Rusije, pa na kraju krajeva ni same Turske“, zaključio je Peskov.

Komentarišući da li je sin turskog predsednika umešan u ilegalnu trgovinu naftom sa pripadnicima terorističke organizacije Islamske države, Peskov je rekao da Moskva raspolaže tom informacijom, iako nije mogao da precizira koliko je ta informacija tačna.

On je, međutim, podsetio da je novi ministar energetike Turske oženjen predsednikovom ćerkom.

U utorak je ruski bombarder Su–24 u blizini turske granice oborio turski lovac F-16. Jedan pilot je ubijen dok su teroristi sa zemlje pucali na njega, a prilikom spasilačke operacije poginuo je i jedan vojnik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala