Rusija počela modernizaciju „bulave“ (video)

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaKrstareće rakate ispanjene na teritoriju terorističke organizacije ID
Krstareće rakate ispanjene na teritoriju terorističke organizacije ID - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konstruktor ruskih strateških raketnih kompleksa korporacija MIT (Moskovski institut za termotehnologiju) radi na modernizaciji interkontinentalne balističke rakete pomorskog baziranja „bulava“, izjavio je generalni konstruktor korporacije MIT Jurij Solomonov.

„Radni vek oružja je, po pravilu, od 20 do 30 godina. Već sada radimo na modernizaciji ’bulave‘. Taj proces je neprekidan. Pojavljuju se nova projektna i konstruktivna rešenja, čiji je smisao povećanje efikasnosti pri primeni oružja“, rekao je Solomonov.

Solomonov je izjavio da je rusko nuklearno oružje jače od američkog, a da će biti još jače.

„Dok postoji nuklearno oružje, rata neće biti, 100 odsto. To je garancija naše bezbednosti, jer mi posedujemo veoma jake strateške nuklearne snage, jače nego Amerikanaci. A biće i još jače. Ne govorim to da bih se hvalio, već to znam profesionalno“, rekao je Solomonov.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući nuklearnom oružju svet je uspeo da izbegne globalne oružane konflikte.

„Zahvaljujući nuklearnom oružju, na planeti 70 godina nije bilo svetskog rata, već su postojali lokalni konflikti. To se dešava zbog toga što postoji nuklearno oružje, prag straha primene je toliko visok da se ljudi toga jednostavno boje“, dodao je konstruktor, koji je rukovodio izradom raketa kao što su „bulava“, „jars“, „topolj“ i drugi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala