Mihajlovićeva: Sa Nikolićem nisam razgovarala o „državnom udaru“

© Pres Vlada SrbijeZorana Mihajlović
Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednica Vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović tvrdi da na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem nije razgovarala o „državnom udaru“, već da je bilo reči samo o ozakonjenju objekata i nastavku izgradnje auto-puta Kragujevac — Batočina.

Na pitanje novinara da li je tema bila državni udar, kako su preneli neki mediji, i upitana da prokomentariše izjavu predsednika Nikolića: „Rušite mojim sinovima vikendice, ali ostavite kuće sirotinji“, ona je rekla da je juče imala konstruktivan razgovor sa Nikolićem povodom te izjave, kao i da je možda do tog razgovora trebalo da dođe i ranije.

„Nema povlašćenih ni u jednom zakonu koje ova vlada usvojila“, rekla je Mihajlovićeva u Klubu poslanika.

Ona je dodala da je predsednik Nikolić potpisao Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata, kao i izmene i dopune zakona o premeru i katastru.

„Zakon se primenjuje, i u tom smislu nema povlašćenih“, naglasila je ministarka.

Mihajlovićeva je kazala da je sa Nikolićem razgovarala i o auto-putu Kragujevac — Batočina, gde još nije završena jedna deonica, iako je davno započeta gradnja i taj auto-put je više puta otvaran, i najavila da će se gradnja nastaviti u 2016. godini.

„Od naredne godine taj projekat se nalazi u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Jedna deonica mora da se završi i za to je već izdvojen novac“, rekla je Mihajlovićeva i dodala da će auto-put Kragujevac — Batočina možda biti završen već do kraja 2016. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala